Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@05:44:26 GMT

توجه به ذائقه بصری مردم در ساخت و سازها ضروری است

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۹۰۹۹۱

توجه به ذائقه بصری مردم در ساخت و سازها ضروری است

 حمید ملانوری روز یکشنبه در آیین افتتاح ساختمان اداری سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان جنوبی افزود: ایمنی و امنیت‌سازی در ساخت و سازها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است که بخشی از متولی آن حوزه نظام مهندسی است و باید به خوبی این مساله مدیریت و لحاظ شود.

وی اظهار داشت: همه ما شهر را به عنوان موجود زنده قبول داریم و همه افرادی که در طراحی شهرها نقش دارند، این موضوع را پذیرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار خراسان جنوبی گفت: سلامت و بیماری، رشد و توسعه و عقب‌ماندگی شهر در راستای اقداماتی است که شهروندان یا موثرین در توسعه فضاهای شهری انجام می‌دهند.

وی عنوان کرد: از آنجایی که هر موجود زنده نیازمند تربیت است، در شهر هم موضوع همین است و نیاز به تربیت دارد که برای تربیت آن به آموزشگاه‌ها و مراکزی نیاز داریم و سازمان نظام مهندسی ساختمان یکی از این آموزشگاه‌ها در راستای تربیت شهر است.

ملانوری از سازمان نظام مهندسی ساختمان در حوزه تربیت شهر به یک آموزشگاه غیرانتفاعی یاد کرد و گفت: قاعدتا مربیان و معلمان آن هم اعضای این سازمان هستند.

وی بیان کرد: برای اینکه هم شهر و هم شهروندان از فضای شهر استفاده مناسب‌تری داشته باشند، نیازمند این است که این معلمان و مربیان نقش خود را به خوبی ایفا کنند.

استاندار خراسان جنوبی گفت: مدیریت محیط زیست و مدیریت آلاینده‌ها از دیگر نکاتی است که باید در ساخت و سازها در شهرها مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه فضای فرهنگی، اجتماعی و روانی جامعه از اهمیت اساسی برخوردار است، اضافه کرد: در هر جامعه‌ای اصالت فرهنگی، حفظ هویت فرهنگی و حفظ آداب و رسوم با همین‌ ساخت و سازها و طراحی‌ها شکل می‌گیرد و داوم دارد.

ملانوری گفت: موضوع هویت ملی، فرهنگی دینی، اعتقادی و فرهنگ عمومی در طراحی‌ها اهمیت زیادی دارد و گاهی در نوع طراحی و معماری دخالت‌هایی کردیم که با معماری اسلامی و ایرانی همخوانی ندارد و این طراحی‌ها با محیط یک منطقه از نظر آب و هوایی همخوانی ندارد.

وی افزود: گاهی این دخالت‌ها، اصالت‌ها را هم دچار خدشه می‌کند که باید در این زمینه دقت لازم را داشته باشیم.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: مسائل شهر و جامعه از جمله مسائل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به نوعی با کار ساختمان‌سازی و طراحی آن ارتباط نزدیک دارد و نوع طراحی، معماری و مدیریت در فضای شهر می‌تواند به اقتصاد جامعه کمک کند.

وی با اشاره به اینکه ساختمان‌های فاخر باعث معرفی شهر می‌شوند، گفت: به عنوان مثال در سفر اخیر رییس جمهوری و وزرا به استان از کیفیت و ظرفیت فرهنگسرای شهر بیرجند تقدیر شد.

ملانوری با تقدیر از ساخت با کیفیت ساختمان اداری سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت: این ساختمان می‌تواند در ساخت، نما و طراحی داخلی به عنوان الگویی در این زمینه معرفی شود.

وی تصریح کرد: این ساختمان فقط یک بنا نیست بلکه محلی برای خدمتگزاری به مردم است.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان جنوبی هم گفت: این ساختمان با زیربنای هزار و ۵۰۰ مترمربع در چهار طبقه ساخته شده است.

حسین عباسی اعتبار هزینه شده برای اجرای این پروژه را ۱۰ میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: مهمترین هدف از احداث این بنا که با مصالح بومی ساخته شده، ارتقای سطح خدمات به مراجعان است.

وی شمار اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان جنوبی را ۲ هزار و ۸۶۰ عضو ذکر کرد و گفت: ۵۰ درصد این اعضا فعال هستند و خدمات مهندسی را در هفت رشته به مردم ارائه می‌دهند.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان جنوبی افزود: سالانه ۸۰۰ متر مربع ساخت و ساز در نقاط شهری خراسان جنوبی با نظارت مهندسان این مجموعه انجام می‌شود و این ساخت و سازها غیر از طرح‌های مسکن مهر و ملی است.

وی گفت: تلاش ما در نظام مهندسی ساختمان این است که با تشکیل کارگروه‌های تخصصی، مسکن باکیفیت ساخته و تحویل مردم شود.

عباسی با تاکید بر اینکه هدف ما ارتقای دانش مهندسی است اضافه کرد: ۶۰۰ گروه ارزیابی ساخت ساختمان‌ها را سالانه در استان ارزیابی می‌کنند و به تخلفات مربوط در مراجع قضایی رسیدگی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه آموزش برای ما از اهمیت اساسی برخوردار است گفت: خراسان جنوبی از جمله استان‌های زلزله‌خیز کشور است و در ۷۰ سال اخیر از هفت زلزله مرگبار، سه زلزله در خراسان جنوبی رخ داده است.

وی افزود: از مباحث ۲۲ گانه مقررات ملی ساختمان که برخی از موارد آن مربوط به زلزله است، روی این موضوعات تمرکز زیادی داریم تا تلفات کمتری داشته باشیم.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان جنوبی گفت: ساخت و ساز در خراسان جنوبی با کیفیت بالا اجرا می‌شود و از متوسط کشوری ۲ و سه مرحله بالاتریم، البته با ایده‌آل فاصله داریم.

وی بیان کرد: در ساخت و سازهای ملی هم همیشه کنار دولت بودیم و در طرح‌های اقدام ملی مسکن شهرستان‌های طبس و بیرجند، مهندسان با ۵۰ درصد حق الزحمه بر روند اجرای طرح‌ها نظارت می‌کنند و نظارت برخی ساخت و سازها برای افراد محروم هم به صورت رایگان انجام شده است.

برچسب‌ها حمید ملانوری افتتاح طرح خراسان جنوبی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور پروندهٔ خبری توسعه شهری و روستایی خراسان جنوبی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حمید ملانوری افتتاح طرح خراسان جنوبی حمید ملانوری افتتاح طرح خراسان جنوبی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۰۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، آلودگی پلاستیکی تهدید بزرگی برای محیط زیست و حیات وحش محسوب می‌شود. همانطور که تلاش می‌کنیم مشکل را بهتر درک کرده و برای کاهش وابستگی خود به پلاستیک راه حل‌هایی بیابیم، دانشمندان نیز در حال مقابله با این ماده در ابتدایی‌ترین ساختار آن هستند.

اکنون گروهی از پژوهشگران به سرپرستی محققان دانشکده مهندسی و تحقیقات مواد دانشگاه سن دیگو (MRSEC) با موفقیت پلاستیک زنده‌ای را مهندسی کردند که قابلیت کمپوست شدن دارد.

پلی اورتان ترموپلاستیک، به عنوان یک نوع پلاستیک، جای پای محکمی در زندگی روزمره ما دارد. از نظر تجاری، صنایع از آن در تولید کفش، پادری ها، کوسن‌ها و فوم حافظه دار استفاده می‌کنند.

این دانشمندان می‌گویند: زمانی که این پلاستیک با هاگ باکتری از نوع «باسیلوس سابتلیس» پر شد، دیدیم وقتی پلی اورتان در پایان چرخه زندگی خود در معرض مواد مغذی موجود در کمپوست قرار می‌گیرد، شروع به تجزیه می‌کند. این خاصیت ذاتی این باکتری‌ها است.

برخی از باکتری‌ها قادر به ایجاد هاگ هستند، هاگ یا اسپور مرحله استراحت مقاومت در باکتری‌ها است. هاگ‌ها می‌توانند در شرایط نامساعد که باکتری‌ها قادر به تحمل آن نیستند، مانند حرارت، سرما، خشکی، مواد شیمیایی، تشعشعات و ... زنده بمانند. هر باکتری فقط یک هاگ می‌سازد و از هر هاگ یک باکتری بوجود می‌آید. هاگ ممکن است کروی یا بیضی باشد و اندازه آن بین ۴ تا ۲ میکرون است.

آنها در این پژوهش، توانایی سویه‌های محدودی از باکتری‌ها را در استفاده از پلی اورتان ترموپلاستیک‌ها به عنوان تنها منبع کربن مورد ارزیابی قرار داده و سپس منبعی که بهترین رشد را داشت برگزیدند.

مهندسی پلاستیک زیست تخریب پذیر

محققان هاگ‌های باکتری و گلوله‌های پلاستیکی را در یک اکسترودر پلاستیکی ریختند و آنها را در دمای ۱۳۵ درجه سانتیگراد مخلوط کردند. سپس نوار‌های پلاستیکی معمولی از آن ساختند.

هاگ‌ها به عنوان یک حالت خفته باکتری و به دلیل برخورداری از یک سپر محافظتی، می‌توانند در شرایط سخت مقاومت کنند، با این حال، این محققان یک قدم فراتر رفتند تا آنها را به گونه‌ای مهندسی کنند که در برابر دما‌های بالا انعطاف پذیر و مقاوم باشند.

این شیوه که تکامل آزمایشگاهی تطبیقی نام دارد شامل رشد هاگ ها، قرار دادن شان در دمای زیاد برای دوره‌های زمانی طولانی و امکان جهش طبیعی برای آنها می‌شود.

دانشمندان پس از تکرار چندین باره این فرآیند، با موفقیت گونه کاملی از این هاگ‌های باکتریایی را زیست مهندسی کردند. وقتی این هاگ‌ها دوباره در محیط کشت فعال می‌شوند، شروع به تجزیه پلاستیک می‌کنند.

بیدار شدن هاگ‌ها در محیط کمپوست 

آنها این پلاستیک زیست تخریب پذیر را در «محیط‌های کمپوست فعال و استریل میکروبی» تحت شرایط ایده آل ۳۷ درجه سانتیگراد با رطوبت ۴۴ تا ۵۵ درصد آزمایش کردند. هاگ‌ها در داخل این نوار‌های پلاستیکی دوباره جوانه زدند و ظرف پنج ماه ۹۰ درصد پلاستیک را تجزیه کردند.

اگر صنعت پلاستیک بخواهد به استفاده از پلاستیک ادامه دهد و اگر وابستگی ما به این مواد همین قدر زیاد باقی بماند، با تولید پلاستیک زیست تخریب پذیر می‌توان ضایعات را در مدت زمان بسیار کوتاهی از بین برد.

مجریان این طرح می‌گویند: آنچه قابل توجه است این است که این ماده جدید حتی بدون حضور میکروب‌های اضافی تجزیه می‌شود و بیشتر این پلاستیک‌ها احتمالا کارشان به محیط‌های کمپوست غنی از میکروب‌ها نخواهید کشید؛ بنابراین این توانایی خود تخریبی در محیطی عاری از میکروب باعث می‌شود فناوری ما همه کاره‌تر شود. این پلاستیک حتی برای تجزیه زیستی به شرایط مطلوب نیاز ندارد.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنامه جامعی برای مدیریت سیلاب در خراسان جنوبی لازم است
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • تاریخچه آتش‌سوزی، پیوست ساخت‌وسازها باشد/بیمه در اسرع وقت کارشناسی را آغاز کند
  • برخی راه‌های خراسان جنوبی بر اثر سیلاب مسدود شد
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • با استقرار دولت سیزدهم، توجه ویژه‌ای به جامعه کارگری شد
  • ساخت شهرک ساحلی خراسان جنوبی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • ارتقای نظام شایستگی در بخش عمومی ومهار تورم در مجلس موردتوجه باشد
  • بارش شدید باران در راه است / لزوم توجه شهروندان به هشدارها